onsdag 18 juni 2008

Couscous på riktigt


Den couscous som tillagas, och ibland serveras i största välmening här i Sverige har lite att göra med sin nordafrikanska förlaga. Grynen ångkokas i en insats ovanför den kött- och grönsaksgryta grynen serveras till, inte som här där de blötläggs i hett vatten. Föga förvånande finns ett särskilt kokkärl för ändamålet avsett. Det påminner lite om en ångkokare i två delar, där den övre är som ett durkslag i metall där man placerar couscousgrynen.


Recept på hur grytan ska tillagas finns det lika många som motsvarande antal köttbullsrecept i Sverige. Varje husmor med självaktning har sitt eget privata, som hon aldrig avslöjar annat än under dödshot. Här kan du hitta ett som jag bedömer ligger nära den couscous jag avnjutit under mina vistelser i Sousse med omnejd. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner