måndag 16 februari 2009

Tyvärr, Juan Fonseca

Juan Fonseca skriver idag ett öppet brev till überminister Reinfeldt. I sitt brev undrar han hur Herr Überminister tycker att han är på att jobba för alla svenskars lika rätt- och möjligheter, oaktat ursprung. Jag kan svara åt honom. Nej. Inte alls duktig.

Alliansen är inte så speciellt duktiga på att arbeta för samtliga invånares lika rättigheter. Man behöver inte ens söka sig så "långt" som till gruppen invandrare, utan det räcker att se till den stora grupp människor som förlorat sina arbeten i finanskrisens spår, eller alla de individer som lider av sjukdom - och som ifrågasätts av försäkringskassan. Om ärligheten ska fram tror jag inte ens att alliansen är intresserad av att se till att våra rättigheter och levnadsvillkor (vi som tillhör någon av grupperna invandrare, arbetslös eller sjuk) blir som de hos majoritetssamhället - i alla fall tyder ingen av alliansens "insatser" på det.

Så, Juan Fonseca, jag är ledsen att behöva säga det, men vi kan inte vänta oss någon hjälp av Herr überminister, utan vi får klara oss själva, bäst vi kan. Inte heller kommer ûberministern att söka någon inspiration av Obama - det är Reinfeldt tyvärr alltför arrogant för att göra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner