onsdag 26 november 2008

Om ansvar ger hög lön, varför inte till dagispersonalen?

Enligt en undersökning som Aftonbladet redovisade igår anser 42% av svenskarna att de arbetar hårdare än chefen - enligt blaskans egen poll på sidan var resultatet närmare 69%. Jag tycker inte att siffrorna är ett dugg underliga. Vem har väl någonsin sett sin chef slita i sitt anletes svett, och brottas med ständiga krav på ökad produktion, bättre kvalité och högre belåtenhet hos "kunden"?

Antingen man pratar tillverkningsindustri, detaljhandel, utbildning eller vård får man höra samma sak; chefen sitter där på sitt feta arsle och tjänar en jäkla massa pengar. För vad? Vad gör han eller hon som är så mycket mer värt än det arbete som utförs på golvet? Ansvar för verksamheten?

Om ansvar skulle premieras skulle hemmavarande föräldrar med ett gäng ungar vara betydligt bättre betalda! För att inte prata om alla dem som arbetar på dagis - underbemannade och med ansvar för stora barngrupper. Om inte de premieras bättre för sitt arbete finns det heller ingen orsak att de som glider runt i tillvaron i sin egenskap av chef ska ha en snuskigt hög lön. Så det, så.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner