måndag 10 november 2008

Äntligen ett vettigt beslut från Migrationsverket

Dagens andra glädjande nyhet är om den nigerianska kvinna som sökt asyl i Sverige för att skydda sina två små döttrar från könsstympning. Efter dryga 6 års kamp har familjen äntligen fått rätt att stanna. Grattis!

För en gångs skull ett vettigt beslut fattat av Migrationsverket. Emellertid är det högst klandervärt att det ska behöva ta över 6 år att fatta ett beslut som inte borde kräva alltför mycket utredning och eftertanke. Könsstympning är att likställa med tortyr och förföljelse p.g.a. kön - båda var och en en tillräcklig grund för asyl.


Nu inges nytt hopp för många andra i Emily Collins situation, då Migrationsverkets beslut förhoppningsvis blir prejudicerande i framtida asylprövningar.

2 kommentarer:

Alf.K sa...

Jag tror att det änteligen sitter någon i migrationsverket som har empati och medmänsklighet,
eller är detta bara en lyckoträff för denna familj, jag tycker att man borde slå upp barnkonventionen
där står att barn skall inte utsättas för psykisk misshandel, och är förbjudet enligt lag och är straffbart, därför min fråga har migrationsmyndigheten en egen lagstifftning som dom följer, sex år tog detta ärende, jag menar nu inte bara detta fall, det går ju inte en dag nästan utan att man läser något som får håret att resa sig i nacken, där migrationsverket har gjort konstiga utlåtande och tagit märkliga utvisnings beslut, hur vore det om vi tog hand om dom som är här först innan vi tar in mer invandrare. Totalt fanns det 481 141 utländska medborgare bosatta i Sverige den 31 /12 2004. Det fanns 1 100 262 utrikes födda och 326 031 personer födda i Sverige med bägge föräldrarna födda i utlandet. Totalt cirka 1,4 miljoner.
detta säger en hel del faktiskt,
eller är det bara jag som tycker att vi behandlar invandrarna illa och borde tänka om.
Alf

Annelie Olsson sa...

Instämmer i det du säger Alf!!

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner