lördag 1 november 2008

Klockrena fingerknäppningar

Då var ännu en fredagskväll framför tv:n till ända. Kvällens behållning var helt klart Lars Erikssons tolkning av "Det börjar verka kärlek, banne mej" i Idol. Sällan har Idol framkallat så innerliga skratt och uppskattande tillrop här hemma i soffan. Lars lyckades med bedriften att under den ynka en och en halv minut han hade till sitt förfogande driva med alla pastischer och klyschor kring töntsångare från slutet av 60-talet. Från stylingen ned till minsta fingerknäppning var det klockrent.

Fortsätt göra din grej
, Lars. Du gör den nämligen väldigt bra. :-) Strunta i Laila Bagge, och den där Katrin Zytomierska. Att ingen av dem har så särdeles gott omdöme torde inte komma som en nyhet.

Lars säger att han inte vill vinna Idol - och det hoppas jag att han inte gör. Vad han däremot vinner, till skillnad från de flesta tidigare segrare, är människors uppskattning och hågkomst. Jag vågar påstå att han har en lång och lyckosam karriär framför sig - en karriär som jag hoppas kommer att kantas av hans integritet och självrespekt.

För den som inte redan har utforskat myspace och youtube i sin jakt på ytterligare material från och av Lars Eriksson rekommenderar jag det innerligen. Lyssna särskilt på hans egna material - låtar och framföranden som många etablerade artister aldrig lyckas uppnå.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner