torsdag 30 oktober 2008

Överst på min önskelista står...

Tänk om tomten skulle bli president i USA. Det är faktiskt teoretiskt möjligt, eftersom en kandidat, som påstår sig heta Santa Claus ställer upp i valet.

Emellertid har tomten inget egentligt stöd, så förmodligen kommer han inte att få styra det stora landet med de ännu större problemen. Skönt för tomten, men tragiskt för USA. Om tomten skulle bli president skulle alla önskningar, inte bara på barnens listor, kunna bli sanning.

Presidentens viktigaste arbetsuppgift - att tjäna sitt folk.

Krigen i Irak och Afghanistan skulle kunna ta slut, och alla som önskar sig fred på jorden skulle bli nöjda. Alla människor i USA skulle kunna få lika värde, och till och med sjukhusvård då de blir sjuka, till skillnad från idag när mycket hänger på om du har sjukförsäkring i rätt bolag, eller inte. På så sätt skulle alla som önskar sig hälsa i alla fall få en rimlig chans.

Genom att börja bry sig om alla invånare skulle människorna som före Katrina bodde i New Orleans äntligen få hjälp att återuppbygga sina hem - och de som önskar ett eget krypin skulle bli nöjda. Tänk vilket bra samhälle vi skulle få se om tomten blev president i USA. Det skriver jag överst på min önskelista inför julen!

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner