torsdag 30 oktober 2008

Ödets ironi

Visst är det ett oskick av företag som formulerar sina avtalstexter i kilometerlånga haranger fyllda av ord som ingen använt sedan Jesus gick på vatten, och att företagen dessutom väljer att publicera sina avtalstexter i en storlek som bäst läses med lupp. Inte desto mindre är det varje konsuments skyldighet att läsa igenom avtalstexterna före man accepterar att anlita ett företag och dess tjänster.

Denna erfarenhet har Ola fått lära sig den hårda vägen. Ironiskt nog gjorde han ett IQ-test på nätet, och beställde resultatet till sin mobil - till det facila priset av 15 kronor. Trodde Ola. Och delvis hade Ola rätt. Resultatmeddelandet kostade 15 kronor.

Det var bara det, att Ola i och med att han beställde detta mess samtidigt förband sig till att ta emot ytterligare sms - till det (sammantaget inte lika) facila priset av 15 kronor.

Jag undrar förstås varför Ola från början ansåg att han skulle göra ett IQ-test, om han inte ens kände till det enkla rådet; att aldrig acceptera några avtal där det krävs ett konto- eller telefonnummer för att få göra det. Jag var helt övertygad om att minsta barnunge känner till det - men uppenbarligen inte.

Historien i sig, med en person som anser sig ha blivit lurad genom att inte ha läst de finstilta paragraferna i avtalet är en klassiker. Det faktum att händelsen inträffade i samband med ett IQ-test gör den dråpligt rolig.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner