onsdag 29 oktober 2008

En blondinsekt måste stoppas!

Det är lustigt, eller egentligen tragiskt, hur en jäkla blondinsekt dyker upp oftare och oftare när det pratas om bloggare. Observera att ordet blondin inte nödvändigtvis har med hårfärg att göra - t.ex. Katrin Zytomierska inkluderas också i termen.


Från att "bara" ha varit Bimbobella förefaller det nu ha dykt upp en massa kloner. Kissie, Missie och Lissie, eller vad de nu heter. De är i alla fall lika svåra att skilja på som Knatte, Fnatte och Tjatte. Eller, egentligen svårare. Ankungarna hade i alla fall vänligheten att ha på sig olikfärgade kepsar - till skillnad från dessa hyperblonderade, spontanlobotomerade brudar.

Att Bimbobella och hennes generationskompisar tycker att lyckan är gjord för att de skriver en liten rad om sina bortskämda vardagsiakttagelser (läs skyltfönstersfynd) må väl vara hänt. De kan i alla fall skylla på ungdomligt oförstånd.


Mer tragiskt tycker jag att det är att Bimbo Rosing uttalar sig med stolthet över sin fullständigt innehållslösa och andefattiga blogg. För övrigt en blogg som träffsäkert recenserats av Tyskungen.

Nej, att ge dessa blondinbimbos något som de själva kan missta för makt är ett allvarligt felsteg. Den som har sett filmen Idiocracy förstår vad jag menar.

3 kommentarer:

jagheterbecca sa...

Varför använda ordet blondin om du sen påstår att det inte har med hårfärg att göra? Sist jag kollade en ordbok betydde blondin att man föds med mindre pigment i håret, inte att man är dum i huvudet.

Gubben sa...

Bloggmaffian, sägs det i artikeln! Snarare välbesökta bloggar med högt marknadsvärde. I.o.f.s märkligt men enfald lockar tydligen läsare...

Anna G Rahm sa...

Tänk, Becca. Trots att jag använde ordet på ett annat sätt än ordboken stipulerar förstod du exakt vad jag åsyftade...

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner