torsdag 23 oktober 2008

Stoppa fascismen innan det är för sent!

Fascisten Berlusconi fortsätter i samarbete med förhatliga Lega Nord att förfölja icke-etniska italienare. Det senaste är att man ska jämna ett antal romska läger med marken, och tvångsförflytta de boende till andra landområden - med den rumsrena, men inte allt igenom sanna motiveringen, att man vill förbättra livsvillkoren för romerna. Sanningen är att man hoppas komma åt alla de romer som lever papperslösa i landet.

Det jag förvånas över är hur ingen protesterar. EU håller käften, FN likaså. Röda Korset bistår i fingeravtrycksinsamlingen som inleddes under sensommaren. Det påminner i väldigt hög grad om hur hela Europa tyst såg på när judarna forslades bort till koncentrationslägren under andra världskriget. Har makthavarna inte lärt sig någonting av historien?

Man kan inte vända bort huvudet från det som håller på att hända i Italien. Någon måste sätta stopp för den institutionaliserade rasism Berlusconi och hans rasistiska fascistkollegor i parlamentet för. Vem vet hur många romer som annars får sätta livet till, i detta försökt till etnisk rensning, anno 2008? Jag vill inte veta, och hoppas därför att etablissemanget får upp ögonen innan det är för sent!


Läs mer om romernas situation i Italien skildrat i media: AB1, SvD1, SVT1, Amnesty Press, GP
Och i bloggosfären här: blogg1, blogg2, blogg3, blogg4

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner