onsdag 30 juli 2008

Mera neo-fascism i Italien

Med fasa läser jag om Berlusconis senaste fascistiska bestämmelse; att låta militär patrullera gatorna och bl.a. utföra polisarbete i Rom, Milano, Neapel och Palermo. Vanligen är denna åtgärd förbehållen diktaturer och totalitära stater, där rättssäkerhet och medborgerliga rättigheter inte hålls speciellt högt. Men, Italien påstår sig vara en demokrati och är en del av vårt Europa - ändå väljer man att ta ett så gigantiskt steg bakåt i utvecklingen.
Redan tidigare har jag tagit upp Berlusconis neo-fascistiska politik, som oinskränkt tillåts frodas i regeringens så högt hållna EU. Själv blir jag in i själen rädd. Om det är acceptabelt att ett EU-land inför dessa människofientliga regler, hur länge dröjer det då innan alla länder tvingas följa efter? Kommer något land att ha modet att protestera? Och, hur långt ska utvecklingen behöva gå innan någon griper in? Kommer det överhuvudtaget att gå att stoppa vid det laget?

2 kommentarer:

Johan sa...

Klart att fler länder kommer att följa efter tror Frankrike, Tyskland och England kommer att följa efter snart eftersom muslimer tex bygger samhällen i samhället... se gärna Channel4 Dispatches - Undercover Mosque http://www.youtube.com/watch?v=peFQWuk4nuo

Om du vågar kika in i verkligheten

Anna G Rahm sa...

Johan:
Den wahhabitiska läran (http://sv.wikipedia.org/wiki/Wahhabism) som klippen du refererar till handlar om är en högst begränsad gren av islam. Det är en puritansk, mycket sträng riktning inom islam - en riktning som framför allt är populär i Saudiarabien och Qatar. Men visst har du rätt, det är en del av verkligheten, även om de flesta muslimer inte lever i den verkligheten.

För att använda en liknelse som kanske ligger närmare dina referensramar kan du se wahhabismen som lika representativ för islam, som Knutby-sekten, Runar Sörgard, eller den nyligen avslöjade mormonsekten i USA (http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1107333.svd) är för kristendom.

Det stora flertalet av världens 1,5 miljarder muslimer anser att wahhabismen är en riktning som är mycket svår att följa i dagens samhälle, just för att den är alltför sträng, intolerant och bakåtsträvande, och vill därför inte under några omständigheter att den riktningen ska bli den dominerande.

Lika lite som den "vanlige" kristne tycker att det är ok med incest, övergrepp i religionens namn och hjärntvätt, lika lite anser den "vanlige" muslimen det är rätt med jihad, burka eller sharia. Att använda wahhabismen för att motivera och rättfärdiga den fascistoida och antiislamska rörelse som nu håller på att växa fram i Europa är som att använda djävulsutdrivning som ett argument för varför alla kyrkor omedelbart måste stängas.

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner