fredag 10 oktober 2008

Motion i all ära, men...

Motion på recept är säkert bra för, till exempel dem som drabbats av utmattningsdepression, högt blodtryck, ryggskott, eller diabetes. Men att tro att motion förbättrar alla sjukdomstillstånd är att förenkla saken lite väl mycket. Hur nyttigt det än är med fysisk aktivitet - åtminstone objektivt sett - får man inte glömma av alla de människor vars hälsa faktiskt blir sämre av träning. Otaliga är till exempel de värkdrabbade som får ökad värk - inte bara i form av träningsvärk - efter att ha aktiverat sig fysiskt. Och för dem kan ingen, iklädd läkarrock eller inte, predika hur bra man mår av motion.

3 kommentarer:

isterister sa...

Fysisk aktivitet är inte lika med träning. Fysisk aktivitet kan vara att man tar tre tiominuterspromenader.

Och det är mycket få människor som får mera värk av fysisk aktivitet. Men så gott som alla får värk av fysisk inaktivitet.

Anna G Rahm sa...

Alltså anser du att motion botar allt - och att du vet bättre än den drabbade vad som är bäst för just honom eller henne.

Som sagt, läkarrock eller inte, ingen kan predika för den som drabbas av ökad värk efter fysisk rörelse att motion är den sanna och rätta vägen till hälsa.

Anna G Rahm sa...

Det går trender i behandlingsformer, och just nu är det motion och kognitiv terapi som ska kunna bota allt från nageltrång till svårartad panikångest. Men, så enkel är inte människokroppen. Tyvärr.

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner