tisdag 30 september 2008

Pröva och se!

Att debattera huruvida det ska finnas både Herr och Fru Gårman-skyltar förefaller mig fullständigt ointressant.

Sätt upp skyltarna - jag lovar att kvinnor kommer att fortsätta stanna vid övergångsstället, även om skylten har en manlig symbol - och jag vågar påstå att män kommer att fatta innebörden av en Fru Gårman-skylt och stanna vid den också. Debatten borde alltså vara helt överflödig.

Tittar inte ens på skylten...

Ut och byt i de kommuner där skyltarna redan efterfrågats om ni är tveksamma, och följ upp monteringen genom att titta på antalet lagöverträdelser efter en sexmånadersperiod. Om ertappade rödfrugångare är fler än antalet rödgubbegångare kan man dra slutsatsen att skylten är kass. Är resultatet emellertid likartat oavsett vilket kön figuren på skylten har, vilket jag är övertygad att det kommer att visa sig vara, fungerar skylten och kan införas generellt. Lätt som en plätt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Obegripligt dumt! Onödigt!
Förlöjligar jämlikhetsdebatten, men det är kanske avsikten?

The Sweede sa...

Jag säger: gör som i storbritannien - ta bort skylten helt och hållet och sätt upp lampor istället. Eller en skylt med en sko (alla kan ha trainers).
Det som irriterar folk är nog för just ordleken "herr gårman == här går man", "fru gårman == fru går man". Det sistnämnda har ingen mening whatsoever.
Själv blir jag bara förbannad när PK går överstyr.

Anna G Rahm sa...

Ja du, gubben. Vetskap om vad syftet egentligen är med denna trafikmiljöpolitiska "tvistefråga" lär vi nog få vänta på.

Att just denna fråga skulle förlöjliga jämlikhetsdebatten vet jag inte om jag håller med dig om. Jag tycker att dagens så kallade feminister klarar förlöjligandet bra utan hjälp. Kampen för jämställdhet går idag inte ut på att skaffa lika rättigheter oavsett kön, utan att skaffa fördelar för kvinnor på männens bekostnad.

Anna G Rahm sa...

Två mycket konstruktiva förslag, the sweede. Man får hoppas att Vägverket läser och tar till sig av dem. Och, visst var ordleksdelen viktig i herr Gårman... :-)

språkröret sa...

Ointressant!? Tampongtomteverkstan säger: Fantastiskt! Äntligen lite mer könssegregation i det offentliga! Mera, mera!

Anna G Rahm sa...

Tampongtomteverkstaden är ett ord som aldrig tidigare nått mina öron, och sådana ord gillar jag. :-)

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner