tisdag 30 september 2008

Smakförhöjare

Mums! En liten gråsugga i köttgrytan förhöjer verkligen smaken.

Åtminstone skulle man kunna tolka Livsmedelsverkets beslut att låta Elisedals Chark, även känt som Markos Chark, fortsätta producera livsmedel under tiden att man överklagar verkets äskande om att dra in företagets licens att tillverka livsmedel på det viset. För, risken att bli sjuk av snusket hos företaget är enligt Livsmedelsverket enbart förhöjd, och inte så allvarlig att man belägger företaget med försäljningsstopp med omedelbar verkan, trots att det är vad man anser borde bli den permanenta effekten av Malmö-företagets synnerligt bristande hygien.


Jag förstår inte. Om problemet med hygienen är så alarmerande att Livsmedelsverket faktiskt vill belägga företaget med ett förbud att tillverka livsmedel, borde man då inte vinnlägga sig om att snarast få bort aktören från marknaden? För mig ter det sig obegripligt och högst klandervärt att faktiskt ge snuskföretaget rätt att fortsätta verka.

Jag hoppas på en total konsumentbojkott! För, ingen får väl lust att äta dessa charkprodukter efter att ha sett bilderna i dagens Aftonbladet? Blä!

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner