fredag 13 mars 2009

Är det konstigt att många lider av magsår?

Det saknas minsann inte orsaker att vara förbannad när man läser tidningen idag. Först och främst upplyses man om att SEB:s chefer (VD:n i synnerhet) får en snuskigt hög löneförhöjning (som den kreativt matematikbegåvade Wallenbergaren igår försökte få till att faktiskt innebära en reallönesänkning). Den mattekursen har jag inte gått, det är ett som är säkert. Och allt medan resten av befolkningen får anstränga sig för att få pengarna att räcka till månadens alla dagar. Att de inte skäms, de där direktörerna!

Därnäst kan man läsa att åklagaren beslutat lägga ner åtalet mot tre av de fyra ICA-butikerna, vars snuskiga kötthantering det eminenta tv-programmet Uppdrag granskning avslöjade. Bara mot en av ICA Maxi-butikerna kommer åtal att väckas. Varför det, undrar jag? Åklagaren borde inte kunna skylla på bristande bevisning i alla fall. Har åklagaren kanske, i likhet med nykomna asylsökande, fått ett ICA-kort laddat med pengar att använda efter eget gottfinnande?

Som om inte det var nog kan man även läsa om att SÄPO nu vill att FRA ska spana på svenskars göranden. Det känns väl sådär kul, fast inte på något vis oväntat.

Sist men inte minst berättas det att "tyskan", Christine Schürrer, bestämt sig för att överklaga sin livstidsdom för det dubbla barnamordet. Ännu mer skattepengar bortkastade med andra ord.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner