lördag 14 februari 2009

Längden har ingen betydelse i längden

När jag läser om en 13-årig kille och en 15-årig tjej som blivit föräldrar blir jag lite småskraj och illa till mods. Inte bara för att jag själv har en 15-årig dotter, utan nästan mer på grund av sättet tidningarna väljer att rapportera om det. Aftonblaskan har precis lika god koll på vad som är relevant och inte som vanligt, och väljer att berätta att pappan bara är 122 cm lång.

Vad i hela friden spelar det för roll? Är det hans längd som är problemet? I mina ögon är problemet ett helt annat. Visst förstår jag att man som tonåring är nyfiken på sex, och gärna tar alla chanser att skaffa sig erfarenheter. Men, för inte så länge sedan när jag själv var tonåring, fick vi fortfarande lära oss hur man skyddar sig mot graviditet. Pratar man inte om sådant längre, varken hemma eller i skolan?

Nu är barnet redan fött, och jag önskar de unga tu all lycka i världen med att uppfostra sitt barn och växa in i föräldrarollen, samtidigt som de själva genomgår puberteten. De lär behöva det...

1 kommentar:

Jens sa...

Frågan är ju om killen överhuvudtaget är könsmogen? Han har inte kommit i målbrottet, och 122 cm är en normal längd för killar när de är 7-8 år gamla. Jag får känslan av att det ligger en hund begravd i den här historien.

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner