tisdag 17 februari 2009

En mörk bekännelse om blommor och bin (eller i alla fall nyponsoppa)

Jag har faktiskt aldrig berättat det här för någon. Så jag hoppas att jag kan lita på att du inte för det vidare. Vissa saker vill man inte att ens omgivning ska veta om en. Det här är en sådan. Jag tror nämligen att jag riskerar att uppfattas som väldigt sär och udda när jag avslöjar min stora hemlighet. Och, vad värre är, jag tror att man kommer att skratta åt mig. Men, som sagt, jag litar på din tystnad och vänskap. Är du beredd, då?

Här kommer det.

Jag slår vad om att du snart sitter så här... :-(

När jag läser tidningarnas tips - nästan oavsett vad tipsen gäller - undrar jag så gott som alltid om man uppnår motsatt effekt genom att göra tvärtom. Jag blev påmind om det i dagens upplaga av aftonblaskan, som (i sin PLUS-upplaga) publicerade en rad tips för att bli gravid så enkelt och snabbt som möjligt. Genast satte hjärnan igång och började undra om man alltså kan göra tvärsemot vad artikeln säger och räkna med att ha ett relativt skydd mot graviditet. Och detta trots att jag inte har läst artikeln. Orden i rubriken talar till någon funktion djupt inne i amygdalaregionen och utlöser synaps efter synaps som leder till rena tankeautobahn i skallen på mig.

Du ballar väl inte ur nu? Jag sa ju att det var konstigt. Och, du lovade faktiskt att inte skvallra om min hemlighet. Jag ser allt att du har ett småleende i mungiporna, men det tycker jag är futtigt. Här vänder jag ut och in på mig själv - och du sitter och ler. Vad är det för en kompis?

Nej! Är du tokig, eller? Det fattar väl jag också! Jag vet att man riskerar att bli gravid om man knullar, och att det enda sättet att inte bli gravid är att inte göra det. Jag menar inte så. Jag menar saker som: Drick 5 glas nyponsoppa 32 minuter före utlösning så ökar du chanserna för graviditet med 67,8%. Om man då låter bli nyponsoppan, minskar man då risken att bli gravid med motsvarande procentsats? Eller, den gamla klassikern som säger att kvinnan ska ligga kvar i sängen med uppdragna ben i cirka en halvtimme efter samlag för att bättra på chanserna. Försämrar man då oddsen genom att skutta upp direkt och till exempel hoppa hopprep en lång stund?

Precis lika fånig och tafatt oerfaren som hon ser ut känner jag mig ibland.

Vem ska man egentligen fråga för att få veta sådana här saker? Som den vuxna människa jag faktiskt är (även om tonen i detta inlägg snarast tyder på att jag är en blåögd fjortis) har jag inte den blekaste aning. Jag känner mig nämligen helt ensam om sådana här funderingar. Intrycket förstärks naturligtvis av att alla jag någonsin nämnt tankarna för har reagerat precis som du, med först ett överseende leende och slutligen ett asgarv. Då är det inte så lätt att samla modet att faktiskt våga ställa den där frågan till någon alls till slut. Det förstår du väl? Det var ju faktiskt därför jag ville pröva att berätta det för dig i kväll.

Om du åtminstone hade kunnat låta bli att skratta åt min undran kanske jag hade vågat fråga. Men, nu är jag i stället tillbaka på ruta 1, och tvingas förmodligen inse att detta är en sådan fråga (visserligen i likhet med många andra) som man aldrig kan få något svar på. Men, säg inte att jag inte försökt...

1 kommentar:

Thea sa...

Nä jag tycker inte alls dina tankebanor är konstiga på något sätt. Men det är ganska självklart att man ger det en extra chans om man ligger med benen uppåt väggen en stund för att inte spermierna ska åka rutchkana ut direkt. Hoppa hopprep lär ju vara effektivt som preventivmedel i guess. Nyponsoppan har jag inte hört talas om, är det mannen som ska dricka den då? Eftersom det stod att utlösningen skulle hm...(göra något, minns ej)
Kramis!

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner