tisdag 17 februari 2009

De nya moderaterna är egentligen sverigemoderater, hela bunten

Det är både positivt och högst glädjande att se att Tobias Billströms vettlösa förslag om att det ska bli möjligt att återkalla svenska medborgarskap utifrån vissa kriterier har stött på patrull, både från oppositionen och inifrån de egna alliansleden.

Indirekt skulle förslaget betyda att vi skulle få en första- och andrasortering av svenska medborgare; de som har ett "riktigt" medborgarskap - alltså ett som inte kan återkallas (främst aktuellt för etniska svenskar), och de som har ett medborgarskap som den beslutande eliten utifrån sina "regler" kan återkalla närhelst de så önskar. Det kan man knappast kalla för en god grund för att säkerställa god integration.

Jag begriper inte vilket syfte en sådan lag skulle ha, förutom att gå svennedemokraternas ärenden, och desperat försöka vinna över brunskjortebärande väljare. Byt namn på partiet direkt i stället. Moderaterna blir till Sverigemoderaterna - och numera passar det namnet er image bättre.

Jag skrev om detta stolpskott till förslag redan i morse. Det inlägget kan du läsa här. Tango för Enbenta är rättmätigt sur på regeringen i största allmänhet, och har skrivit ett giftigt inlägg som man kan läsa här. Svensson har mycket insiktsfullt skrivit om ett förtydligande av förslaget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner