söndag 7 december 2008

Lasse behövs!

Det är inte utan att jag blir glad över dagens nyhet; att vänsterpartiet nu är Sveriges tredje största parti. Jag tror inte att det var vad Mona Sahlin och Peter Ericsson hade hoppats på, när man i princip räknade bort vänsterpartiet som framtida samarbetspartner. Därför är det föga förvånande att man annonserar om en trepartipresskonferens idag - (s) och (mp) törs inte längre hålla vänsterpartiet utanför.

Jag hoppas att Lars Ohly fortsätter sin offensiva politik - och oförtrutet kritiserar allianspackets felaktigheter, vid sidan av sitt betonande av vikten av solidaritet och ett starkt välfärdssystem. För, med tanke på (s) högervridning är (v) numera det enda vänsterparti som finns i svensk inrikespolitik. 2010 när det är val kommer behovet av en klassisk vänsterpolitik vara starkare än på länge, för att kunna kompensera för allianspackets demolering av allt vad generell välfärd heter. Kör hårt, Lasse. Du behövs!

Faktum är att jag tror att stödet för vänsterpartiet i en undersökning gjord efter allianspackets presentation av krispaketet för att få ordning på ekonomin skulle vara ännu större än denna undersökning visar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner