tisdag 2 december 2008

Från blått till... ja, hur bruna kan de bli?

Sverigemoderaterna är ett mycket bättre namn på det parti som han, den flintskallige med tyskklingande namn leder. Snabbt jobbar de också. På väldigt kort tid har de lyckats inlemma ett antal fundamentala delar av svennedemokraternas åsiktsbank i det egna partiet.

Tänk så fort det går att bestämma något, bara det går tillräckligt mycket mot humanistiska och demokratiska ideal. Knappt hade den stoltaste brunskjortebäraren, Herr Schlingmann presenterat förslaget om ett invandrarkontrakt förrän nästa xenofoba budskap når allmänhetens ögon. Man vill villkora familjeåterföreningar med att den i Sverige boende måste klara av att försörja sin familj när de kommer hit. Hur många av oss "hederliga svenskar" skulle klara av att försörja hela vår familj på en lön?

Jag tycker också det är intressant att man anser sig kunna strunta helt i internationella konventioner och lagar. Ingenstans (som jag har upptäckt) står det att man inte har rätt att leva ihop med sin familj.

Men, jag blir bekymrad över en sak: Hinner tvättmaskinerna med? Jag menar, det är många skjortor som ska färgas bruna...

Maria Ferm upprörs också över detta, liksom Reza Javid som talar om hur viktigt det är att ha hela familjen omkring sig för bl.a. de apatiska barnen, På tal om politik undrar om detta förslag kommer att leda till fler ensamkommande flyktingbarn och Roya - Intersektionalen påpekar att svennedemokraterna med största sannolikhet kommer in i regeringen i nästa val - under namnet sverigemoderaterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner