måndag 1 december 2008

Fler öppnar ögonen

Beta Alfa skriver om ett par i England, som har krävts på ersättning för en porrfilm de påstås ha laddat ner. Det är bara det att paret inte har kunskaperna som krävs för att ladda ner. Enligt egen uppgift har de till och med behövt hjälp av sina barn för att kunna ladda hem en låt från i-Tunes. Däremot har paret en trådlös router. Att då anta att deras router har använts av någon intillboende är en tanke som jag inte finner alltför långsökt.

Men, det som är mest intressant med inlägget hos Beta Alfa är faktiskt kommentarfältet. I det lanserar Danni en teori som i mångt och mycket påminner om min kring Spotify; nämligen att det vore ett gyllene tillfälle för skivbolagen att själva lägga ut material kopplat till en tracker för att på så sätt hitta lagbrytare... Det gläder mig att fler människor förlorar de romantiskt godtrogna skygglapparna myndigheterna (och inte minst regeringen) gör allt i sin makt för att förse oss med.

Patrik Johansson invänder, i samma kommentarsfält, att det inte är tillåtet enligt svensk lag att provocera fram brott. Och, det har han rätt i, det är det inte. Men, med den kreativa tolkning av lagar och förordningar - anpassningar i tolkning för att det ska passa syftena för stunden - som den nuvarande regeringen håller på med skulle jag inte våga ta för givet att man bryr sig om att följa den lagen. Särskilt inte om skivbolagen kommer skramlande med stora penningpungen... För är det något språk regeringen förstår är det den monetära krösusdialekt som talas i ett land på andra sidan Atlanten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Alexander sa...

intressant, att folket går mot sin regering kan bli farligt. TÄnk om illegalnedladdning leder till revolution? //http://zusiq.blogg.se

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner