tisdag 9 december 2008

En handling som inte hör hemma i samhället jag vill se!

Att kasta slaktavfall från grisar på en plats i Göteborg där en moské ska byggas är inte en handling som platsar i ett integrerat, människovälkomnande samhälle där respekt för andra människor och deras övertygelser är dominerande.

Tyvärr är det emellertid en spegling över hur klimatet i samhället har hårdnat gentemot allt som inte kan härledas ett antal hundra år tillbaka i tiden som varande "svenskt". Allianspacket, under idog ledning av sverigemoderaternas überminister Reinfeldt går i täten för denna värderingsförskjutning. Genom sina utspel om invandrarkontrakt och villkorad anhöriginvandring genom att införa en absolut försörjningsplikt stadfäster man åsikten att människor med annan etnisk eller religiös bakgrund skulle vara en homogen grupp, alla värda samma grad av misstänksamhet och särbehandling i form av diskriminerande åtgärder. Mot bakgrund av dessa politiska utspel är dådet mot den planerade moskén tyvärr bara vad som kunde väntas.

Jag hoppas att fler får upp ögonen för vilket samhälle sverigemoderaterna hoppas kunna skapa, och vilka konsekvenser dessa politiska utspel får i människors medvetande. Sällan har det varit lika viktigt som nu att stå upp mot diskriminering på grund av etnisk och religiös bakgrund!

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner