lördag 29 november 2008

Från blått till brunaste brunt - del II

Precis som Tango för enbenta konstaterar i sin blogg fortsätter moderaternas anpassning till de högerextrema idealen, så till den grad att man lägger förslag som går stick i stäv med tidigare moderat kritik mot forna regeringars invandringspolitik.

Ingen kan väl ha missat dagens "fantastiska" utspel till en ny syn inom flyktingmottagandet; att den som bor på, av regeringen iordningsställda förläggningar ska belönas för att han/hon kostar staten pengar genom att få en högre ersättning än den som ordnar sitt boende på egen hand (hos en kompis eller släkting) och därför får lägre ersättning. Hur i helsike får man ihop det? Och, på vilket sätt stimulerar denna åtgärd den andra princip moderaterna så ofta framhåller - att flyktingen/invandraren själv måste ges möjlighet att ta ansvar för sitt eget liv?

Det är en sak om moderaterna anser sig nödgade att anamma icke-demokratiska ideal, piratkopierade från svennedemokrater och annat pack (IPRED och FRA kan väl ta sig en titt på detta...?), för att ha tillstymmelse till en möjlighet att vinna valet 2010, men ett tips är att kontrollera så det nytillkomna stöldgodset inte så uppenbart som detta går emot den egna partilinjen.

Jag hoppas svenska folket ser vad som är på väg att hända, och ställer sig upp och säger NEJ!

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner