fredag 24 oktober 2008

Kör på, och kör över. Ni har gjort det förr!

Med tanke på att alliansregeringen har tagit för vana att köra över folkviljan i sina politiska beslut borde det inte innebära några större svårigheter för dem att fullkomligt strunta i vad kd tycker om könsneutrala äktenskap. Könsneutrala äktenskap, som sedan länge borde ha varit tillåtet, dessutom!


Jag menar, bryr man sig inte om vad en majoritet av folket tycker i andra beslut, varför skulle man då ens tveka för att en av alliansmedlemmarna (den i särklass minsta) inte håller med om det resten av alliansen, och dessutom oppositionen tycker - att äktenskap borde få ingås oavsett vilket kön man har. Så, kör på, och kör över - ni har ju gjort det förut. Och, eftersom ni inte har känt av skuttet då ni kört över svenska folket, kommer den lilla tuvan kd överhuvudtaget inte att märkas.


Till skillnad från de beslut ni tagit mot folkets vilja - FRA, antipiratlag, sänkningar i a-kassa/sjukförsäkring och så vidare, är beslutet om könsneutrala äktenskap något positivt. Är det månne därför ni tvekar...?

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner