tisdag 7 oktober 2008

Ökad kundtrygghet kan bli följden

Det är inte utan att det gläder mig att läsa att personal vid ICA Maxi i Nacka som fifflade med datummärkningen på köttfärs faktiskt kommer att åtalas.

Försäljningschefen, och den köttansvarige har båda åtal att vänta. Får åklagaren som hon vill kommer även hela butiken att få betala en företagsbot. Tyvärr kommer handlaren att gå fri, eftersom han hävdar att han inte känt till hur det har gått till i kötthanteringen.

Att affärerna märker att man faktiskt kan få betala om de själva, eller någon anställd bryter mot lagen tror jag kommer att stärka vår trygghet som kunder i butikerna. Som det var tidigare, och fortfarande är i viss utsträckning, var vi tvingade att lita på att handlarna följde de regler som fanns - ingen uppdagade att det kunde förekomma något fuffens.

Om man någon gång fick hem en charkuteriprodukt som luktade eller smakade lite skumt antog man att det var en slump, eller att man själv förvarat den bristfälligt. För, affären visste ju vad som gällde, och skulle aldrig vara dumma nog att sälja gammal mat.

Men, så kom Uppdrag Granskning och Janne Josefsson. Och visade, tack vare ett tips de fått in av Daniel Johansson - tidigare anställd på ICA Maxi Botkyrka, hur det egentligen gick till hos handlarna. Heder åt er!

För er som glömt kan ni se delar ur programmet här:Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner