tisdag 7 oktober 2008

Det börjar bli bråttom

Det är rart att tidningarna nu börjar tala om hur det enskilda hushållet kan spara pengar, för att inte drabbas så hårt av den ekonomiska nedgång som just nu råder.

Det finns bara ett problem med det hela, och det är vi som ändå har det svårt trots att vi lever efter alla de tips som ges. Vi som har slimmat budgeten så hårt det går utan att den ska drabbas av obotlig anorexia. Vi som redan har dragit in på allt som inte är absolut livsnödvändigt, men som ändå har svårt att få det att gå runt.

Hur ska vi göra för att inte drabbas av den ekonomiska krisen? Ska vi börja leva på barkbröd, och silverte? Visst har vi allemansrätt i Sverige, men jag är tämligen säker på att den inte sanktionerar att alla vi sjuka, arbetslösa och pensionärer ger oss ut i skogen med varsin kniv och börjar karva loss bitar ur granarnas bark. Förresten ska man inte behöva ens tänka det i det "civiliserade Sverige" anno 2008.

Allemansrätten skulle också kunna lösa vårt boende. Vi kan ju köpa några billiga presenningar och spänna upp i en glänta i skogen, och inrätta vårt hem där. Då spar vi ju raskt in hela hyreskostnaden. Att det sedan är på väg mot vinter är ingenting vi kan ta hänsyn till - för det är ju tuffa tider och alla måste bidra. Genom att bo utomhus kanske till och med några av oss skulle stryka med - och på så sätt spara in pengar åt staten. Ytterligare en tanke man inte borde behöva tänka i det "civiliserade Sverige" anno 2008.

Eller, den som bara behöver spara litegrann, kan ju starta en ny modetrend. Klä sig i gamla sopsäckar - till fest kan man ju ta de ketchupfläckade från McDonalds. Det ska man för övrigt inte heller behöva tänka i det "civiliserade Sverige" anno 2008.


Alla ni ekonomer med fiffiga tips på hur vi, de sämst lottade i samhället, ska klara oss torrskodda ur detta ekonomiska svårmod, dela gärna med er av era finurligheter. För vi är många, och det börjar bli bråttom, för att inte säga akut.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner