måndag 20 oktober 2008

Hoppas det smakade, Mona.

Jag har svårt att tro att überminister Reinfeldts popularitet ökar i och med finanskrisen. Jag tror snarare att det är så att det är fru Sahlin som har givit Herr überminister ett antal väljarröster i och med sitt överilade uttalande tillsammans med den gröna Wetterstrandskan, att de planerar att förbereda ett gemensamt alternativ till alliansregeringen i valet 2010 - utan vänsterpartiets inblandning. Sahlin har fått äta upp sina ord ett antal gånger sedan hon uttalade dem, så jag hoppas att hon tyckte att de smakade gott.


Det har ju också varit en "supervecka" politiskt sett. Ett antal debatter har försiggått på diverse platser och i diverse fora den gångna sjudagarsperioden. Någon som har imponerat under den - i de delar han har deltagit - är Lars Ohly. Till skillnad från Sahlins valiumslöa debatteknik har Ohly verkat som en uthungrad pitbullterrier och huggit efter minsta lilla köttslamsa som funnits inom syn- och räckhåll.


Där har oppositionen en politiker som är redo att lansera ett hållbart alternativ till sittande regering. Sossarna och skogsmullarna vore tokiga om de inte snarast bjuder in Ohly till samtal, och kanske till och med drar lärdom i konsten att debattera.

Precis som de egna väljarna har uttryckt behöver sossarna all hjälp och allt stöd vänsterpartiet kan ge dem, om de ska kunna ta över makten 2010. För Sveriges skull finns det inga alternativ. Landet lär inte finnas kvar efter ytterligare en mandatperiod med borgerligt styre - då har landet sålts till högstbjudande (av konkurrensskäl), och är outsorcat till Island.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner