tisdag 28 oktober 2008

Öh...? Bh, Rh, Ph...

Jag förstår inte varför alla nylanserade underkläder måste benämnas med bokstavskombinationer.

Den gamla klassikern för oss kvinnor, bh:n är ju alla bekanta med, antar jag. Sedan kom rh:n; alltså rumphållaren, och idag kan man läsa om ph:n. Detta nyaste tillskott i garderoben riktas till alla män som inte vill hålla på och lägga kulorna rätt ute bland folk.

Kalsingarna innehåller en ficka vari man placerar hela paketet, som sedan hålls i läge av en liten pushup-funktion. Men, nu börjar jag fundera.

Bär ingen ph.

I vilken situation vill en man att hela stoltheten ska synas genom kläderna? Ingen av de män jag har haft närmare kontakt med har strävat mot det, snarare motsatsen. Målet för dem har varit att i görligaste mån placera fortplantningsorganet så att det drar till sig så lite uppmärksamhet som möjligt.

Antingen är det jag som har umgåtts med väldigt underliga män, eller också har skaparna av detta plagg fått ett tankemässigt frispel. Kanske har de resonerat som så, att om kvinnor vill ha pushup-bh borde männen vilja pusha up, och måla upp en illusion av ett större organ än verkligheten har försett dem med.

Exakt vilka grunder man hade för att tillverka ph:n lär vi förmodligen aldrig få veta, men jag lovar härmed att aldrig förse en man med en sådan.

1 kommentar:

Tomman sa...

Hej Anna!
Dina manliga bekanta tror jag väl representerar den allmänna uppfattningen bland Sveriges män; vi vill inte "pusha upp" våra paket i ansiktena på folk. Vi vill inte heller tvingas rätta till familjelyckan stup i kvarten, något vi måste göra iförda traditionella kalsonger. För det är detta som är PH:ns funktion, att förhindra pungkliande orsakad av felplacerade könsdelar. Tyvärr har fokus hamnat på det estetiska med denna kalsong i debatten gällande den, och vi kan väl alla, kvinnor som män, enas om att det inte är snyggt med en bula som mest liknar erektionen hos en mini-penis. Om vi skulle låta debatten handla om det praktiska med en PH istället för det estetiska, tror jag att vi snart ser fler PH-användare och färre pungkliare på stan.

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner