fredag 17 oktober 2008

Gör matlagningen lustfylld

Matlagning upplevs tydligen som ett stort stressmoment, när det egentligen är en källa till njutning. Timmen från det att man kommer hem från jobb, skola, och dagis fram tills att middagen står på bordet kallas för mardrömstimmen. Helt i onödan, skulle jag vilja säga.

I artikeln framkommer att många inte har en aning om, på morgonen, vad familjen ska äta på kvällen. Lär er framförhållning, säger jag då.


Ett trick jag ofta använde medan jag fortfarande arbetade var att laga mat kvällen innan, så uteslöts all stress och allt dåligt humör när man kom hem. Om maten står färdig i kylen, är det bara att slänga på en kastrull pasta, ris, eller potatis samtidigt som man värmer maten och svisch svosch är middagen klar.

Hemligheten med att laga mat kvällen före ligger i att man kan göra det mätt och belåten, när man har ägnat barnen en stunds uppmärksamhet och hjälpt till med eventuella läxor och man själv har vilat en stund. Tack vare att ingen är hungrig eller väntar på mat befrias matlagningen från stress och olust - och blir i stället till den njutbara och lustfyllda upplevelse det egentligen är.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner