måndag 6 oktober 2008

Fragmentariska tidningsartiklar

Att bli avskedad för att man bloggar på jobbet tycker jag är trångsynt av arbetsgivaren. Förutsatt att den anställda i övrigt sköter sitt arbete, och inte låter bloggandet/dataspelandet/manikyren/tidningsläsandet ske på bekostnad av arbetsuppgifter som inte hinns med på grund av "bisysslan" borde ett avsked inte kunna berättigas enbart på denna grund.

Men, vanligen är verkligheten inte så enkel som den först kan förefalla i fragmentariska tidningsartiklar. Ingen av oss läsare vet om det till exempel, på samma sätt som på ett flertal andra arbetsplatser, finns websidor definierade som otillåtna att besöka på arbetstid. Inte heller känner vi till om det finns en bakomliggande schism mellan arbetsgivare och arbetstagare. Eller, kanske en ekonomi hos företaget som inte medger att alla medarbetare kan vara kvar - och att Gena Eklunds bloggande då blev den droppe som avgjorde att just hon skulle bli den som får lämna sin befattning.

Men, om man väljer att fria hellre än att fälla, verkar det vara en korkad arbetsgivare som struntar i regler kring vad som är skäl nog för avsked och vad som inte är det, och som kommer att få sota för sin dumhet genom ett domslut i arbetsdomstolen.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner