torsdag 23 oktober 2008

Början till ett maktskifte i världsekonomin?

Al Qaida förekommer idag i två sammanhang i nyhetsflödet. Först kan man läsa att Al Qaida inte drabbas av den pågående finanskrisen, eftersom organisationen i möjligaste mån undviker bankväsendet på grund av sanktioner. Samma sak torde gälla flera av de muslimska länderna, eftersom banker med sina räntor är haram, alltså inte tillåtet enligt islam. Är det möjligen början till ett maktskifte i världsekonomin vi bevittnar? Ett, där den muslimska världen får en mer framstående position just för att många helst inte förvarar sina pengar hos bankerna - till skillnad från oss i väst.


Därnäst kan vi läsa att Al Qaida har valt sida inför USA-valet. McCain är den som nätverket helst ser ta över makten i USA. Bevekelsegrunderna är inte de mest hedervärda, men inte desto mindre antagligen sanna. Att McCain är mer trolig att fortsätta på Bushs inslagna väg med att tömma in miljarder dollar i krigföringen mot terror, och krigen i Irak och Afghanistan, än Obama är förefaller mig ganska självklart.

Själv hoppas jag att Al Qaidas uttalade "stöd" till McCain innebär att det amerikanska folket inte röstar fram honom till sin president den 4/11. Vi får väl se.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner