onsdag 8 oktober 2008

Attjo!

Attjo! Nu är årets influensa här. 4 fall har diagnostiserats i Stockholm de senaste dagarna - och alla vet ju att ingenting riktigt räknas förrän huvudstaden har drabbats. 2008 års upplaga av viruset sägs vara mer aggressivt och allvarligt än på flera år, därför kommer influensan förmodligen också att orsaka fler dödsfall.

Som vanligt uppmanar man människor med nedsatt immunförsvar, eller personer som lider av lungsjukdom att vaccinera sig. Vaccinet tros i år bli hyfsat effektivt, eftersom de smittade fallens virusstam har visat sig ligga nära en av de stammar vaccinet är baserat på. Men, en vaccination är inget 100% skydd.

Så länge man vistas bland sina medmänniskor, vilka alla ju kan vara anonyma smittbärare, riskerar man också själv att drabbas. Då är det tur att apoteket finns med sitt stora utbud av produkter som, förvisso inte botar influensan, men gör livet något mera uthärdligt medan sjukdomen varar.

Ett tips när man börjar känna sig hängig, är att uppsöka närmaste bibliotek och låna hem en bunt bra böcker (fråga bibliotekarien om du behöver tips - de är en outsinlig källa till kunskap!) som åtminstone stundtals kan skingra uppmärksamheten från den egna klenheten. Och, så här i ekonomins kristider är bibliotekens tjänster en av de få saker som ju faktiskt fortfarande är gratis. Sådana ska man stödja.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner