lördag 25 oktober 2008

Att bua eller inte bua

Idag sprids nyheten att prinsessan Victoria har blivit utbuad i samband med en flygresa i Indien.

Kronprinsessan blev försenad till avgång efter att flygbolagsrepresentanter fört henne till fel terminal. Medpassagerarna på planet struntade i varför hon var försenad, eller vems felet egentligen var, och buade då hon slutligen kom ombord.

Jag är övertygad om att de flesta som flugit mer än någon enstaka gång har varit med om att en passagerare som orsakat försening av planet har fått känna på medresenärernas missnöje - i alla fall har jag hört det hända ett antal gånger. Om det sedan är rätt eller fel, får var och en ta ställning till.

Men, jag tror inte för ett ögonblick att människor buade just för att det var Victoria. Hon fick helt enkelt känna på hur det känns att vara "en vanlig människa" för en liten stund.

Svenska ambassaden i Indien lär ha upprörts av det inträffade. Jag hoppas att deras protester och agitation rör de representanter för flygbolaget som inte klarade att föra prinsessan dit hon skulle, och som är de skyldiga till hennes försening, snarare än att man upprörs över medpassagerarnas agerande.


Victorias lunchsällskap, skådespelaren Aamir Khan.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner