måndag 22 september 2008

Råd till villrådiga

En kolumn i dagens Metro bjöd på många goda skratt när jag läste den.

Kolumnisten diskuterar det faktum att det på senare tid kommit ut en mängd böcker riktade till män, avsedda att hjälpa dem nå framgång i sina försök att skaffa sig kvinnligt sällskap - men inte en enda motsvarande bok har kommit ut för att hjälpa kvinnor att skaffa en man.

Träffsäkert påpekar Stephan Mendel-Enk, som skribenten heter, att kvinnor förmodligen inte anses vara i behov av det, eftersom inte ens veckotidningarna riktade till kvinnor skriver en endaste rad om det. Detta kan inte bero på att tidningarna inte vill ge råd, för det känner de ett tvångsmässigt behov av - råd som ingen nu levande kvinna egentligen visste att hon behövde - vilket Mendel-Enk tydligt exemplifierar. Men, som sagt, inte en enda rad om hur man bär sig åt för att skaffa sig en karl.

Därför ger kolumnförfattaren själv kvinnor två råd: se till att väga under 200 kilo, och gå utanför dörren... En av kommentatörerna på sidan påpekar då, tjänstvilligt, att man inte alls behöver gå utanför dörren - nätet erbjuder många chanser att skaffa sig en man...

Och, så säger man att vi lever i ett jämlikt samhälle?

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner