måndag 1 september 2008

Middagsval

Det debatteras i Aftonbladet hur ofta man ska och bör låta barnen bestämma vad som ska serveras till middag. Förståsigpåarna hävdar att det inte ska bli för ofta; risken att det alltför ofta serveras pizza och korv anses då vara för stor.

Jag måste säga att jag inte alls känner igen mig i denna bild. Dottern i familjen, idag 14 år, har inte en enda gång under sitt liv önskat sig korv! Alltid då man frågar henne vad hon vill ha att äta blir svaret kyckling (gärna indiskt tillagad), pastasallad, fisk eller, om hon tycker att det är en festlig dag, tacos. Och, det tycker jag inte är speciellt alarmerande vad gäller kostval. Nu kanske man lockas att tro att det beror på att hon är 14, inte 4, men sanningen att säga är att hon redan då önskade sig precis samma mat. Grönsaker äter hon gärna och mycket - även det alltsedan hon var liten.

I vår familj är det vi vuxna som vill ha de typiska "barnrätterna": pannkakor, potatismos med falukorv, eller köttbullar. Dottern är inte, och har faktiskt inte någon gång varit, speciellt förtjust i något av det - med undantag för mormors hemstekta köttbullar.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner