måndag 22 september 2008

Ja, fast inte som ni menar

"Nu går det åt rätt håll", skriver Aftonbladet med anledning av regeringens höstbudget som presenterades idag. För en gångs skull håller jag med tidningen - men inte av den anledning jag tror de avsåg med rubriken. Det enda rätta håll jag ser är att ett nyval för varje dag kommer närmare.

Snart måste det vara slut med denna klyftskapande politik, en politik som i stället för att minska utanförskapet i samhället mycket framgångsrikt, med varje ny åtgärd man sätter in, ökar utanförskapet. Det var längesedan skillnaderna i samhället var så stora som de är idag. Sjuka, arbetslösa och pensionärer får det tuffare och tuffare, i likhet med låginkomsttagare, medan höginkomsttagare bara får det bättre och bättre. Så bra det är med högerpolitik.


Man brukar säga att en kedja aldrig är starkare än sin svagaste länk. Jag tror bestämt att man kan överföra det till dagens Sverige. Ett samhälles ekonomi är aldrig starkare än sin köpsvagaste invånare. Och nu väntar en period, förmodligen varaktig i flera år, av konjunkturnedgång och än svagare privatekonomi. Snart är det bara socialen som återstår för många av oss. Så länge den möjligheten finns kvar, vill säga...

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner