måndag 22 september 2008

Galna kattsjukan?

Denna lilla svarta kattunge är ljuvligt söt, och vore det perfekta husdjuret, om det inte vore för en sak. Den har problem med nervbanorna, och därför enorma problem att gå.

Enligt kvinnan på katthemmet, som intervjuas i videoklippet har en besökare trott att katten lider av galnakosjukan - och jag måste säga att jag förstår varför hon trodde det. Likt de bilder av insjuknade kor som kablades ut över världen då när man som mest rapporterade om kosjukan viker sig kattens underkropp, och den rör sig utan större finmotorisk finess.


Samma föreståndarinna för katthemmet säger att sjukdomen inte är varken smittsam för omgivningen, eller plågsam för katten. Jag hoppas att hon har rätt - hon verkar inte helt säker på sin sak.

Kattungen kommer hur som helst förmodligen få det jättesvårt att hitta ett hem - det finns ju så många andra katter utan särskilda behov. Precis som människor med handikapp av ett eller annat slag betraktas som "andra sortering" är jag rädd att den lilla svarta sötnosen kommer att göra det. Cyniskt, kan tyckas, men tyvärr alltför sant.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner