fredag 12 september 2008

Ett vettigt beslut

Äntligen! Ett vettigt beslut!

Supportrar som inte kan uppföra sig blir avstängda från fotbollsmatcher. Det är precis denna lösning jag tror är den enda som finns att tillgå - eftersom man redan tidigare resultatlöst prövat alla som bygger på resonemang och logik. Se mitt inlägg från 25/8 här.

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Ursäkta?

Straffet straffar Hammarby och inte de som betedde sig idiotiskt. De sistnämnda kunde nog inte bry sig mindre.

Man stänger den läktare som är längst bort från motståndarsupportrarna och folk får istället köpa biljetter till andra läktare - hur smart är det? Jag själv har redan en biljett till den Södra läktaren, jag förutsätter att den nu istället kommer att gälla på någon annan läktare.

De billigaste biljetterna säljs nu på den Norra läktaren, där det är tänkt att Djurgårdsklacken ska stå - dit kommer nu Bajen supportrar att köpa biljetter.

Man straffar alltså Hammarby för att deras supportrar uppträtt sig på ett icke önskvärt sätt, och det gör man genom att stänga den läktare där de potentiella "ordningsstörarna" finns - och ser istället till att de kommer att befinna sig på en läktare där det också finns motståndarsupportrar. Genialt.

Och igen, på vilket sätt har det här straffet något som helst med själva problemet att göra?

Anna G Rahm sa...

Alternativet är att helt stänga matcherna för publik. Klubbarna bryr sig uppenbarligen inte - de är nöjda så länge det kommer folk...

Den enda vinsten man kan se med att publiken nu kommer att blandas är att det förhoppningsvis inte kommer att bli en lika stor koncentration av bråkstakar på samma ställe. För fotbollssupportrar förefaller fungera på samma sätt som andra gängmedlemmar; de är kaxiga i grupp, men inte så modiga på egen hand.

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner