måndag 25 augusti 2008

Publikförbud nästa!

Än en gång kan man läsa om supporterbråk i samband med allsvensk fotboll. För mig som inte är så insatt verkar det främst förekomma i samband med att stockholmslagen spelar. Om lagen inte bättre kan kommunicera med sina hejaklackar och ingjuta i dem hur det är lämpligt att bete sig finns snart inga andra lösningar än att vissa lag helt enkelt får spela sina matcher utan publik. Alternativet att endast stänga av vissa supportrar förefaller mig bara vara konstgjord andning; porta en och tio är beredda att ta hans plats. Polisinsatserna kostar massor, och jag vet att dessa pengar kan användas på bättre sätt än att övervaka en bunt ouppfostrade slynglar som kallar sig fotbollsfans.

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Näej du. Det du skriver stämmer inte. Det här accepteras inte av klackarna. Jag tycker inte att våld är okej, men ifall folk märker vilken dåre det är som kastar in något så åker han på kompanistryk.

Folk blir förbannade. Det räcker med en eller två idioter för att förstöra för tusentals andra.

Vad ska man göra? Idag visiteras alla åskådare, vad mer kan man kräva? Har någon bestämt sig för att sabba så lyckas man uppenbarligen med det.

Och vad vore fotbollen utan publiken, vad vore poängen? Trots allt är situationen på läktarna betydligt lugnare än den var för femton år sen, och enligt mig går utvecklingen åt rätt håll. En smula långsamt, men ändå.

För 16 år sedan gjorde praktiskt taget hela Hammarbys klack upp med praktiskt taget hela AIKs klack inne på Söderstadion, matchen avbröts och allt. Något sådant finns inte ens på kartan idag.

Anna G Rahm sa...

Det är möjligt att du har en annan insikt än jag i huruvida klackarna godkänner beteendet eller inte. För en utomstående är det i alla fall intrycket - att klackarna är inblandade (inte genom sina centrala gestalter, utan de i periferin).

Vad fotboll vore utan publik? Ja, det vore den sport det faktiskt är. Ett spel jag hoppas att spelarna spelar för att de tycker att det är kul och ett bra sätt att hålla sig i form. Menar du att spelarna lirar för att få stå i rampljuset? Det publika intresset kan dessutom tillfredsställas genom att tv-sända matchen.

Att läktarsituationen var värre för femton år sedan betyder inte att den är bra idag, eller hur? Jag är för övrigt säker på att en tids publikförbud skulle komma till rätta med läktarvåldet betydligt snabbare än femton år!

Gubben sa...

De här gossarna är kriminella. Finns ingen anledning att stänga av dem. Stäng in dem! Eller avveckla fotbollssporten - vad ska vi den till?

Anna G Rahm sa...

Gubben:
Hahaha! Ja, avveckla fotboll tycker jag låter som en bra idé. :-) Man skulle i stället kunna anlägga kolonilotter på alla fotbollsplaner. Mycket bättre!

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner