måndag 22 september 2008

Blogg stoppar jobb

DN rapporterar idag om en behörig lärare i Hultsfred som inte fått det sökta jobbet på en skola, trots att han var den ende med full behörighet för tjänsten. Anledningen rektorn gav till sitt beslut var att den sökande hade skrivit kritiska inlägg om skolans arbetssätt på sin blogg. Oops! Det kanske är bäst att passa sig för vad man skriver om, och hur...

Vad som är än mer allvarligt tycker jag det faktum är att rektorn, under anställningsprocessen, struntade i att nämna bloggarens ansökan för de fackliga representanterna, och att beslutet om att anställa en obehörig lärare fattades utan fullständigt beslutsunderlag.

Fyra lärare har nu anmält rektorn till länsrätten, och den bortsorterade läraren har JO-anmält rektorn. Även om processerna förmodligen kommer att dra ut oerhört långt i tid önskar jag bloggaren lycka till och jag håller en tumme för att han får rätten på sin sida.

1 kommentar:

Anonym sa...

Här är en till som håller tummarna!

Det är inte meningen att en rektor godtyckligt ska kunna avfärda en utbildad lärare på bekostnad av en outbildad person, bara för att läraren ifråga har kritiserat skolans arbetssätt.

Rektorn har att göra med en skolengagerad lärare! Kan det bli bättre? Kanske t o m läraren har lite rätt vad gäller skolans didastiska förhållningssätt?

Jag tycker det verkar som rektorn var rädd! För att ha fått sin verksamhet granskad och för att anställa en stark personlighet...

Då var det bättre med en outbildad som håller sig på mattan.

Undrar vad elevernas föräldrar tycker?

Och hur det klingar med skolans fina ord om "stor öppenhet" mm som finns återgivet på skolans hemsida. Var finns "högt till tak" hos rektorn?

http://skola.hultsfred.se/templates/Page____1091.aspx

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner