lördag 30 augusti 2008

Engelsk humor i verkligheten

Det är något speciellt med engelsk humor. Frågan är om den inte dessutom blir ännu roligare när den är oavsiktlig.

I Dagens Industri kan man läsa om en förtretad engelsman, som inte fick den reseförsäkring som skulle följa med hans bankkonto hos Lloyds TSB. I protest bytte han ut sitt lösenord till telefonbanken till det, kanske något provocerande: "Lloyds is pants."

När han sedan försökte använda detta lösenord fick han veta att det var felaktigt. En anställd på banken hade, på eget bevåg, bytt ut mannens lösenord till "No, it's not."

När mannen då ville byta tillbaka till sitt "Lloyds is pants" fick han till svar att det inte är möjligt. Mannen, som inte ville vara småsint, gav då ett alternativ till lösenord: "Barclays is better." Inte heller detta lösenord godkändes, så mannen - ett under av tillmötesgående - försökte med ytterligare ett lösenord, "censorship", som även det ratades.

Nu har ledningen för Lloyds beklagat det inträffade, och slår fast att bankens kunder visst får ha vilket lösenord de vill. För säkerhets skull, så att han inte ska ge svar på tal till kundernas lösenord, avskedade man även den anställde som självsvådligt ersatt kundens lösenord. Tänk så det kan bli. :-)

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner