tisdag 26 augusti 2008

En fråga av vikt - om vikt!

En dokusåpa om bantning till modellstorlek - hur sjuk får tv och "underhållningsbranschen" egentligen bli?! Det som gör denna såpa alldeles extra förkastlig är att den, förutom att spy ut sitt sjuka kroppsideal, planeras visas på MTV, och alla vet vilken målgrupp MTV har. Ungdomar! Som om unga tjejer inte redan skulle ha fullt tillräckligt med att försöka leva upp till de sjuka ideal veckopressen prånglar ut på löpsedlar och i utförliga artiklar.

Redan tidigare har jag efterlyst ett större
medialt ansvar för vilket kroppsideal man låter genomsyra sina publikationer. I och med beslutet att sända denna fullständigt vettlösa serie gör MTV klart sin inställning och sitt ansvarstänkande i frågan: man bryr sig inte på något minsta sätt om sina tittares välstånd och hälsa.

Att, som en kommentatör på Aftonbladets sida föreslog "byta kanal om man inte vill se" hjälper inte. Att byta kanal är det samma som att tiga. Att tiga är att ge sitt godkännande. Och, jag godkänner inte denna programidé!


Osunda kroppar.

2 kommentarer:

Ursula Andersson sa...

Ser ut som om de nätt och jämnt överlevde Auschwitz ... Fy f-n. Jag skulle bli vansinnig om det vore mina barn som såg ut så där. Finns det verkligen NÅGON som tycker att det är snyggt?

Anna G Rahm sa...

Det är i högsta grad en berättigad undran.

En intressant tanke i sammanhanget är att om modellernas hudfärg och hemvist vore en annan, skulle man använda samma bilder som illustration till en artikel om hungersnöd och missväxt.

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner