onsdag 30 juli 2008

Media måste ta sitt ansvar!

Jag har i flera inlägg skrivit om de sneda kroppsidealen som totalt dominerar media. Idag kan vi läsa om en av konsekvenserna det fått; unga tjejer vill inte längre gå till stranden, och under inga omständigheter iklädda bikini, eftersom de tror sig vara tjocka.

I mina ögon är det hög tid att media tar sitt ansvar för denna utveckling i samhället, och helt enkelt slutar hetsa unga tjejer mot att anse att en smal kropp är deras enda värde. Vägra publicera bilder med onaturligt magra modeller, sluta med era evinnerliga bantningsreportage. Lägg ner hela verksamheten med inslag av typen "Kom i form för baddräkten - det är ännu inte för sent".

Inte ett ideal att sträva emot.

Bara en enkel titt i Aftonbladet, den tidning som publicerade artikeln om att tjejer inte vill gå till stranden, visar tydligt vilken snedvriden bild som ges. En artikel handlar om pressen på unga tjejer att vara smal, över tio om olika sätt att gå ner i vikt...

Vi föräldrar till tonårsdöttrar för en ojämn kamp i vår strävan att försöka få våra unga normalviktiga tjejer att acceptera sig själva - medias inverkan är allerstädes närvarande medan vår begränsas till hemmets fyra väggar.

Till alla föräldrar vill jag komma med en uppmaning: Sluta hjälpa media att lansera sina sjuka ideal och stärk i stället era döttrar med sunda förebilder!

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner