torsdag 26 juni 2008

Män stavar inte som kvinnor

Läste att p-stavar för män visst finns att tillgå, men att de inte når någon större spridnng eftersom de sällan efterfrågas. Och, visst. Män är väl inte dumma. Varför skulle de låta sig behandlas med hormoner när de flesta kvinnor så gärna gör det. Män kan ju, gubevars, förlora sexlusten och förmågan till erektion (funktioner som man funnit sätt att återställa). Vad är väl då ökad risk för blodpropp, blodtrycksökning och andra små krämpor som kvinnor kan råka ut för av hormonella preventivmedel?

1 kommentar:

Jens sa...

I en relation mellan en kvinna och en man skulle det kanske vara att anse som rättvist att man delade på ansvaret med bruket av preventivmedel.

En aspekt som ej får underskattas är ju att kvinnor som ej är redo för barn tror jag kan ha det svårt att känna sig bekväma med att ansvaret för användande av preventivmedlet ligger på mannen som inte är den som behöver genomgå en lika långtgående process för att bli av med ett ev oönskat barn. Kan även tänka mig att det skulle kunna påverka sexet isig då oron skulle kunna påverka lusten hos kvinnan.

Visst påverkas även mannen av en abort, men skulle inte kunna tänka mig att det är närmelsevis lika svårt för en man som det är för kvinnan. Det finns väl även vissa risker inblandade i aborter?

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner