torsdag 27 november 2008

Terror igen, del 2

Terrordåden i Mumbai kommer förmodligen, precis som Jinge så klarsynt skriver i ett inlägg idag, att leda till en demonisering av islam och muslimer precis som skedde efter t.ex. terrorattentaten i USA 11/9.

Genom sådana här händelser anser sig gemene man ha fått argument och vatten på sin kvarn för att döma ut sin granne hemma i trappuppgången som en lägre stående varelse, eller se ner på busschauffören för att han har ett annorlunda utseende, förakta pizzeriaägaren på hörnet för att han har "mörka drag" och ett "arabiskklingande" namn.

Majoriteten av muslimerna, som minst lika kraftigt som resten av världen upprörs över att terrordåd pågår och besudlar namnet på en religion de fötts in i måste plötsligt försvara och ställs till svars för angriparnas handlingar (bara för att de råkade kalla sig Deccan Mujahideen), och förklara hur det kan komma sig att deras religion "tillåter" vettvillingar att döda oskyldiga människor.

Lika lite som jag varken vill eller kan försvara eller förklara alla de övergrepp som sker i kristendomens, eller den västerländska demokratins namn, ska mina muslimska medmänniskor tvingas stå till svars för idioterna som, med religionen som täckmantel, utför dåd riktade mot civila, oskyldiga människor.

1 kommentar:

Anna G Rahm sa...

Imbecilla kommentarer publiceras inte i bloggen.

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner