tisdag 25 november 2008

TASKSPEL PÅ HÖGSTA NIVÅ

Det senaste befängda utspelet av moderaterna; att invandrare ska skriva under ett kontrakt om de vill få rätt att vistas i Sverige är bara ytterligare ett bevis på det jag tycker att man har kunnat se en längre tid; Moderaterna, som officiellt inte vill ge utrymme åt svennedemokratspacket i regeringen, anammar i stället deras deviser, ideologier och övertygelser - men förpackar dem i dolda, lite mer inlindade formuleringar, så att partiet inte kan beskyllas för främlingsfientlighet.

Emellertid verkar den stora majoriteten av folk inte genomskåda deras fula gallerispel, utan välja att tro på att ett sådant kontrakt till exempel upplöser allt vad hederskulturer heter, och köper därför direkt tanken om ett kontrakt - i stället för att på allvar ta itu med den misslyckade integrationspolitiken. (Däremot kan man se, och uppröras av främlingsfientlighet i ett läromedel för lågstadiet... På sitt sätt lika klandervärt, men inte lika påverkande på samhällsklimatet i stort.) Visst är det som etablerat parti enklare att lägga skulden för egna misstag och oförmåga att komma till rätta med dem på dem som drabbas av misstagen, än att själva erkänna att de halvhjärtade insatserna hittills inte givit det önskade resultatet.

Men, det är fegt, fult och lågt! Tyvärr är det också väldigt tidstypiskt - dåliga tider i landet i stort är den bästa grogrunden för fördomsfullhet, egoism och bristande solidaritet. Jag hoppas att folket vaknar och inser vad som är på väg att hända innan vi ser en ny laserman. Nu laddar han nämligen bössan som bäst...


Åsa Petersens ledarkrönika i Aftonbladet, daterad 23/11, är för övrigt bland det mest träffsäkra jag har läst på länge.

2 kommentarer:

TRIDENT sa...

Är solidariter lika med att kravlöst dela ut bidrag?

Vänsterfalangens inställning till de s.k. "flyktingarna" är uppenbarligen att de är totalt hjälplösa individer som ska leva en kravlös tillvaro finansierad av den arbetande delen av Sveriges befolkning...

Anna G Rahm sa...

Trident:

Jag tycker att du ska läsa på lite grann om de där "kravlösa" bidragen du pratar om. I de allra flesta kommuner runt om i landet ställs fler krav på flyktingarna än vad som ställs på både dig och mig.

Angående din undran om man som flykting skulle vara hjälplös garanterar jag dig att så inte är fallet. Det är ytterst företagsamt att bryta upp sitt liv, och faktiskt i många fall ge sig ut på en strapatsrik resa in i det fullständigt okända. Skulle du ha modet att göra det?

Varför ska man, förresten särbehandla en grupp av befolkningen på detta sätt? Om invandrare/flyktingar ska genomgå testet ska också alla svenskar göra det. Du skulle bli förvånad över resultatet, det kan jag lova dig.

Vi har för övrigt ett bindande kontrakt redan; ett som gäller alla människor som bor i Sverige; etniska svenskar, invandrare och flyktingar, och det är Sveriges Rikes Lag. Den ska vi alla respektera och leva efter. Duger inte den längre?

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner