torsdag 27 november 2008

IPRED stöter på patrull ifrån allt fler

IPRED-lagen har stött på patrull, inte bara i bloggosfären. Nu rapporteras att beslutet inte kommer att kunna fattas idag, som planerat, utan att man måste avvakta. IT-säkerhetsexperter säger samma sak som jag tidigare har invänt, nämligen att IPRED-lagen kommer att innebära att oskyldiga människor kommer att lagföras för brott de inte begått, och alliansens politiker är splittrade. Att man dessutom har arroganta skitstövlar som propagerar för införandet av lagen hjälper dem inte direkt... Filmskapare, som inte riktigt verkar ha greppat vad IPRED innebär protesterar - fast mot att lagen inte kan fattas snart nog...

Frågan som osökt dyker upp i huvudet på mig då är om man inte borde förpassa lagförslaget till en papplåda längst in i arkivet, och aldrig mer ens diskutera frågan. Vore inte det det allra bästa?

Läs även: Oscar Swartz :: Texplorer, Enligt Min Humla, och Under den svarta natthimlen.

2 kommentarer:

Joshua_Tree sa...

Inte en papplåda i arkivet. Då finns risken att nästa regering hittar det när de vårstädar och får för sig att driva igenom förslaget. Som i fallet FRA. Nej, dokumentförstöraren. Sen bränner man remsorna och sprider askan för vinden.

Anna G Rahm sa...

Självklart har du rätt i det. :-)Jag tänkte inte på politikernas besparingsiver vad gäller idéer tankar och förslag.

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner