tisdag 28 oktober 2008

Lögndetektorn T9

Jag tycker det låter väldigt underligt att människor skulle vara mer benägna att ljuga för varandra i skrift - sms, eller mail - än i direktkontakt, öga mot öga.

-Men, jag lovar lilla fisken. Jag vill bara värma dig lite i munnen, jag äter inte upp dig...

Det säger väl sig själv att det är betydligt svårare att ljuga för en person man vistas i samma rum som, än en person som teoretiskt sett kan sitta på andra sidan jordklotet och som man messar eller mailar.

Eller, är det jag som är för gammal för att förstå mig på tekniken, och inte inser att det finns en "lögndetektor" inbakad i mailprogrammen, och i T9?

1 kommentar:

Jessica sa...

Hej Anna,

Jag såg att du skrev om T9-ordlistan i din blogg förut och tänkte därför tipsa om ett en möjlighet att påverka T9-ordlistan.

Nuance, företaget bakom T9-ordlistan i mobilen, ger nu svenskarna en unik möjlighet för svenska folket att vara med och påverka ordboken.

Genom en webbsida uppmanas svenskarna att komma med förslag på ord som de anser bör finnas med i nästa version av T9-ordboken. Vem som helst får möjlighet att bidra med ord. Orden behöver inte finnas med i svenska akademins ordlista. Det viktigaste är att samla ord som används i vardagen.

Tävlingen började den 2/12 och pågår fram till den 18 december och sker via en applikation som finns på www.t9.nu.

Juryn består av representanter från Nuance och mobiloperatören 3 samt Frida Boisen, författare och chefsredaktör, Nabila Abdul Fattah, rapartist och krönikör på Metro, Shire, VJ på MTV och Therese Bellander, språkvetare i Nordiska språk vid Uppsala universitet.

Juryn kommer att utse 10 vinnarbidrag där deltagarna belönas med var sitt bluetoothheadset från Plantronics och SonyEricsson mobiltelefon med abonnemang från 3.

Hör av dig om du tycker det låter intressant och nu kan du, dina läsare påverka T9.

Vänliga hälsningar

Jessica(jobbar åt Nuance)


Webbadresser:
http://www.t9.com (T9-hemsidan med länk till tävlingen)
www.t9bloggen.se

Jurybloggar
http://www.plazakvinna.com/blog/frida/
http://nabila.wordsilah.com/
http://blog.mtv.se/shire/


Länkar till priserna
http://www.tre.se/templates/MobilePage.aspx?id=33119&color=33146

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner