torsdag 16 oktober 2008

EU-bidrag är bra

EU-bidrag är bra. EU-bidrag kan man få till en hel massa kul saker. Ett litet grannprojekt för att bevara och sprida den svenska traditionen med sju sorters kakor till kaffet, kanske? Pengar till en studieresa till Spanien vet jag av egen erfarenhet att man kan få - bara man söker.

I Santiago de Compostela var jag i en vecka för några år sedan. Jag träffade en hel massa trevliga och bra människor, som alla drevs av ett intresse gemensamt med mitt; nämligen att förnya de pedagogiska metoderna i skolan.


Santiago de Compostela var en trevlig liten stad, med den förmodligen godaste varma chokladen i hela världen. Mitt inne i stan låg ett café, specialiserat på varm choklad. Det var faktiskt det enda de serverade - i alla upptänkliga varianter och storlekar. Och den var himmelskt god! Väl värd sina €3.50. Jag har tyvärr glömt bort vad stället hette, men jag har för mig att det var något i stil med chokladfabriken.

Historien om paret på Bornholm, som sökte EU-bidrag till sin heltokiga idé att anlägga en skidbacke på ön fick mig att minnas mina äventyr i Santiago. För övrigt en hel vecka utan min resväska, som kommit på avvägar på ditvägen - och som jag fick tillbaka bara timmar innan det var dags att åka hem. Så kan det gå när man är på resande fot.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner