fredag 24 oktober 2008

Dumma, dumma ungar

Barn måste lära sig att man inte kan uppföra sig hur man vill var som helst. Vad man gör hemma är en sak, och vad man gör ute bland folk är en annan. Varje plats och situation har sin uppförandekodex som man har att följa. Man svär inte i kyrkan, lika lite som man går och handlar iförd bara underkläderna. Eller, för den delen, lever jävel på bibliotek. Vissa saker gör man bara inte.


De bibliotekarier som sa åt de unga killar, som väsnades och levde om på biblioteket i Höganäs har mitt fulla stöd. Vi vuxna måste alla tillsammans bli bättre på att sätta gränser för vad som är acceptabelt och vad som inte är det. Hur ska barnen och ungdomarna annars lära sig var gränserna går?

Tillbaks till bråkstakarna i Höganäs. Då de blev åthutade lämnade de i ilska biblioteket. På utvägen rafsade de med sig en låda, som innehöll 1000 biobiljetter, som skulle distribueras till de kommunanställda i Höganäs. Så, från att "bara" ha uppfört sig illa på biblioteket blev de i en handvändning stortjuvar, som kom över ett byte i 100 000 kronors-klassen. Med andra ord en något allvarligare förseelse.


Tänk om de hade haft vett på att uppföra sig från början, då hade inte allt det andra behövt hända, och de hade inte blivit skyldiga till grov stöld. Dumma ungar!

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner