onsdag 15 oktober 2008

Det bästa Sverige har?

Igår presenterades de låtar som Christer Björkman och hans hejdukar har valt ut till att delta i årets schlagerfestival. Och bland upphovsmakarna finns det några riktigt kusliga människor.

Vad sägs om ena halvan ur Lili & Sussie - denna fullständigt smaklösa systerduo som plågade vett och förnuft ur Sverige i slutet av 80-talet. Just som jag trodde att dessa horribla bimbosystrar var skonsamt förträngda ur det allmänna medvetandet dyker de upp igen. I Melodifestivalen.

Samma dag presenterar Aftonblaskan resultatet från en läsarenkät om vem som ska leda nästa års upplaga av Melodifestivalen. Förskräckt läser jag att Carola fått flest röster, med god marginal dessutom. Som om påminnelsen om Lili & Sussie inte orsakade tillräckligt sur mage på egen hand...

Nej, om detta är det bästa den svenska "schlagereliten" har att erbjuda är det bättre om Sverige lämnar walk-over i den europeiska tävlingen - och sparar de slantarna ett deltagande skulle kosta. För, med föredettingar, och låtar som "Oh, mama", vinns inga tävlingar.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner